Sunday, May 2, 2010

Sepetang di Taiping Golf Resort @ Bukit Jana, Taiping, Perak


kali ni entry akak ialah percutian ke Taiping Golf Resot, Bukit Jana..mane lagi..Perak le..emmm..ni kire pcutian yg x diplan sbb my kids merungut nk pegi zoo n jln2..so fikir punye fikir, kire Zoo Taiping le yg tdekat skali..and plus cik abg pn mmg kje kt sane, so ape lg..smbil menyelam, sambil minum air le..ahaksss..akak dh pnah pegi actually aritu, kt tmpat yg sama, but kt Golf View Hotel, tapi kureng sket le..yg paling akak suke Jana Condotel..tempat dia sunyi, sesuai utk bw kluarga bercuti & hilangkan penat and stress kje..bagi yg minat golf tu emmm tempat ni mmg le elok sbb di samping bercuti dgn fmly bole gak lepas gian main golf..hehehehe..

 Entrance

Antara kemudahan-kemudahan yang disediakan di sni ialah:
  • 18-hole golfing green
  • Driving range
  • Outdoor swimming pool
  • Tennis courts
  • Gymnasium
  • Function and seminar halls
  • Nature walk, jungle trekking, picnicking
  • Kiosk


ni pemandangan dari bilik yg akak tinggal..tertarik dgn pemandangannye, akak amik le gambar..suasana pagi dan petang mmg best sgt kt cni..sunyi, segar dan jauh dari hiruk pikuk dan kesibukkan yg biasa kte dgr di bandar..



pemandangan padang golf dari balkoni bilik



menyempat akak blogging sambil minum2 petang and rehat2 di balkoni..bile otak segar, bnyk pulak idea yg dtg..emmm bestnye kalau dpt rase suasana tenang dan segar mcm ni selalu..


dgn bayaran yg boleh diconsider murah (RM 105 nett-promosi) akak dpt rasai tinggal dan nikmati suasana yg mmg best sgt..berbaloi2!


ni kire antara facilities kt dlm blk le..ape susah, kte tinggal kt sane bukan nk masak pun..standard, cukup ape yg ade kire ok le..byr murah kan tp blk nye kire ok le..puas ati..resort punye class kire ok le! 




gambar bilik air pun sempat akak amek..ahaksss..bukan ape, sbb akak nk bg cadangan pd member2 itm utk buat reunion..so kot2 le diorg x muat tdo dlm blk tu so ade le spare space lg utk diisi..ahaksss..but 4 info, kt cni x de bath tub..hehehe..
akak ni buat cover-up mcm le diorg kasi akak komisyen utk promote kan! tp x pelah sbb kengkawan punye psl, akak masukkanlah smua ni dlm entry kali ni..so kalau bminat & nak tau maklumat tperinci, bole surf kt www.taipinggolfresort.com ..& kalau dh kt Taiping tu, kat cni ade akak copy & paste (ahaksss kes malas ni..) tempat2 yg menarik yg bole dilawati yg dbdekatan dgn  Taiping nanti..
  • Penang airpoirt (nearest) - 1 hour and 30mins drive
  • Ipoh airport - 1 hour drive
  • Taiping Town - 15 mins
  • "Matang Mangrove Forest" in Kuala Sepetang - 30 mins
  • Taiping Golf Resort - 15 mins
  • Kuala Gula Bird Sanctuary - 1 hour drive
  • Kampung Selamat (traditional Malay Village tour)
  • Ipoh City - 45 mins drive
  • Night Safari in Taiping - 15 mins drive
  • Historical City Tour of Taiping Heritage City - 15 mins drive
  • Bukit Jana Waterfalls - 15 mins walk
N lastly, utk sesape yg masih tertanye2 lg lokasinye..sile le rujuk peta kt bwh ni..

Location Address


Taiping Golf Resort
Jalan Bukit Jana, PO Box 4
34600 Perak, Malaysia


Location Map



so, ape lagi..CUTI-CUTI MALAYSIA la!!! ;)

1 comment:

puterapescado said...

hohoho...pernah sekali pergi sini..
tahun 2004..annual dinner batch..
memang best...tapi x la tDo sana..hehe..
stakat gune hall ngan tepi kolam tue jer :)

world music