Saturday, May 8, 2010

Sambungan-Sempena HAri Ibu - eMak sapa Ni?? Kaya Btuii-dari blog Captain88

Post ni sambungan dari blog Captain88 , meh kte tengok sape yang dia ter-missed out dari senarai tuh..google ke tempat ke-6 & terbawah sekali.. pastu jgn lupa tinggalkan komen anda!

..Selalunyer kita tengok billioonaire2 ni ramai terdiri daripada kaum2 lelaki... xde ke kaum2 perempuan yg hidup mereka dilimpahi wang berbillion2 byknya...so hari ini...sempena hari ibu yg akan hadir pada hari esok.... captain nak menyenaraikan senarai perempuan yg bergelar ibu yang bergelar billionaire...


Sumber: Forbes
Di tangga pertama :-
Christy Walton


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $22.5 billion (sket je..)

Kerakyatan - U.S


Status - Janda anak satu


umur - 55

 

Ditangga Kedua :-

Liliane Bettencourt


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $20 billion (ni pun kire sket lg nih..)

Kerakyatan - France


Status - Janda anak satu


Umur - 87

 

Ditempat Ke-3:-

Birgit Rausing


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $13 billion (ni pun kureng jugak)

Kerakyatan - Sweden


Status - Janda anak 3


umur - 86

 

Ditempat Ke-4 :-

Savitri Jindal
Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $12.2 billion (ni pn kurang..)

Kerakyatan - India


Status - Janda anak sembilan


umur - 60


Ditempat Ke-5:-
Abigail Johnson


Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $11.5 billion (ini kurang satu ciri dari diorg yg tsenarai..)

Kerakyatan - U.S

Status - Berkahwin, anak 2 orang


umur -48



Ditempat Ke-6:- Jeng jeng jeng...

down lg..



down lg..


down lg..


down lg..(last punye!)


Di tempat ke-6 ialah...






Jumlah Kekayaan yang dimiliki olehnya - $1001 (malam..eh billion tu pun mase main monopoly) ahaksss

Kerakyatan - Warganegara Malaysia
(Proud to be Malaysian!)

Status - Ibu Tunggal (x mo le letak 'janda'..cam x best je bunyi dia..hehehe) anak 2 orang


umur -nak masuk 32 tahun (bln 8 ni..masuk kalendar cpt, kang antor hadiah!)

------> emak sape ni, ye? ahaksss


Macam mana??? kaya x?? bkan juta2 lagi... billion dah ni... dan kebanyakan mereka berstatuskan janda... so apa lagi?? ada sapa2 yg berkenan?? 

***pssstttt:- utk yg No-6 tuh, dateline masih ade lg nih..permohonan baru masih diterima..so cpt2 le queue up! ahaksss...

PERINGATAN: semua di atas adalah benar, melainkan yg no-6 tu..ahaksss..post ni adalah  sebagai hiburan semata-mata..mmg ade kena mengena dgn aku yg masih idup & mmg x de kena mengena dgn yg dh mati..ahaksss.. ;)


"SELAMAT HARI IBU!!!"

10 comments:

NiZaM Limited said...

haha..nak jugak. hot mama ni. bley la. kate pon org melayu kn. kena la kaye dgn budi bahasa.

Melanau Blogger said...

salam,
fakta telah berbicara, kegagalan lebih banyak menjanjikan kejayaan...
Selamat Hari Ibu utk anda sekeluarga.

semoga sejahtera.

Blabberina said...

huhu..nak komen mencari2..nape buat kaler putih? bila highlght baru nampak..epi mothers daygragg

captain88 said...

aiikk... ada lagi no 6 erk... tpi yg no6 ni cun byk sket dari yg lain..hehe...
btw.. happy mother's day...

nizam said...

aku dh masuk line!!

nourul said...

kalo nourul nk msuk line utk yg ke-6 tu boley??
huahuahuaa..
(xpsl lak dilabel les kang..
tidak!!tidak!!sy bukan begitu..hahahaa)

ayie said...

haahhaa...go go caiyok hawt mama. HAHAhaa. :D

~aslizaahmad~ said...

tangga ketujuh tu saya! hahaha
selamat hari ibu btw!

Anonymous said...

hang lah musz....buat lawak....gaya hang bergambo tue dh ada gaya billionaire...heheh! - Dot

lovelylady said...

hehehe..tu le bile hangen sewel dtg..ahaksss..

world music