Tuesday, April 20, 2010

Adakah si dia adalah Mr/Ms Right untuk anda??

emmm..mlm ni tetibe je akak rase mlm yg agak melankolik..ahaksss..tlebih feeling sudah..so di cni akak nk give some questions la n u olls bole answer it sendiri dlm hati le or kalo nak, bole amik kertas coz ade gak score or peratusan yg kne kire..tapi kalo dh pndai congak tu kire x de masalah le..hehe..

So stelah beberapa lama anda berdua anda dpt rasakan wujudnya satu perasaan yg dinamakan 'CINTA'..tapi adakah si dia adalah yg tbaik utk anda? kt cni akak sertakan LOVE TEST  yg anda bole jwb utk membantu anda lebih mengetahui atau mengenalpasti adakah si dia betul2 sesuai dgn anda..(ini adalah sbgai pnduan..tiada kne mengena dgn yg idup atau yg telah tiada..hehehe) jwb 'Ya' atau 'Tidak' utk stiap soalan..ready, get set, go!!! ahaksss...

1. Adakah anda berdua serasi dlm kebanyakkan perkara yg sukar anda temui ketika bsama org lain?

2. Adakah anda menghormati si dia sbagai seorg individu - walaupn jika anda tidak mempunyai sbarang hubungan dgn si dia?

3. Adakah anda merasakan yg si dia benar2 cintakan anda?

4. Adakah anda bangga dgn si dia? (dlm ape2 segi skalipun)

5. Adakah anda mengimpikan mempunyai cahayamata sama sepertinya suatu hari nanti?

6. Adakah anda dapat membayangkan anda dan si dia menghabiskan masa dan bahagia bersama seumur hidup anda?

7. Adakah dia menghormati anda dan menerima anda seadanya dan tidak cuba menjadikan anda seorg yang sperti yang dia inginkan?

8. Adakah dia bangga bcerita mengenai anda di hadapan kawan2nya dan semua tentang kebaikkan anda?

9. Apabila anda berada dlm kesusahan, adakah si dia akan sedaya upaya membantu?

10. Adakah dia suka membuat sesuatu yang unik/kreatif untuk mengejutkan/menunjukkan dia syg dan cintakan anda yang sesekali tidak akn dia buat pd org lain?

..emmm so apakah jawapan anda?? kt cni akak juga sertakan score2 dan anda bole menilainya bpandukan score di bawah..(diingatkan skali lg, smua ni cuma skadar panduan..)

Sekiranya 'Ya' adalah..

A. 80%-si dia adalah pilihan yg tepat dan ada berdua mmg ada chemistry..hehehe..tahniah!

B. 60%-si dia adalah lelaki yg baik utk anda tetapi belum pasti adakah si dia adalah yg tepat utk anda..cuba cari lagi keserasian..good luck!

C. kurang dari 50%-si dia kurang menepati diri anda..soal cinta adalah untuk slama-lamanya dan kebahagiaan adalah perkara paling penting dlm setiap kehidupan..so anda perlu mencari kebahagiaan kerana anda tidak akan dpt hidup tanpa kebahagiaan..

tentang akak plk..hehehe..semoga kali ini pilihan akak adalah tepat..amin..




2 comments:

mawarni said...

pandainya akak kita ni yer

lovelylady said...

dh panggil pn 'akhak' kan!!! ahaksss..

world music